Goede doelen.

Goede Doel 2017, 2018 & 2019 

In 2017, 2018 en 2019 zetten we ons in voor Barcode For Life tijdens De Amersfoortse Haringparty en gaan we proberen om weer een mooi bedrag op te halen. In 2017 hebben we 15.050 EURO opgehaald en in 2018 was dat 25.000 EURO. 

Barcode for Life is een stichting die geld inzamelt voor het Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT). Dit centrum doet onderzoek naar een individuele behandeling van kanker ‘op maat’. Dat betekent voor de toekomst dat elke patiënt met kanker een behandelplan ‘op maat’ krijgt en niet meer blootgesteld wordt aan mogelijk onnodige bijwerkingen van een algemene behandeling.

De basis voor deze persoonlijke en geïndividualiseerde behandeling van kanker is een DNA-Analyse van kankercellen van patiënten. Ons streven is dit mogelijk te maken en de patiënt daardoor een langer en beter leven te geven: ‘For Life’. ‘We are taking it personally’ geeft onze betrokenheid en ons doel ‘persoonlijke behandeling van kankerpatiënten’ aan. Een prachtig doel dat een financiële bijdrage erg goed kan gebruiken om alle onderzoeken hiernaar mogelijk te maken.

 

 

Goede doel 2016

Stichting leergeldHet bestuur van de Stichting Amersfoortse Haringparty wil iedereen bedanken die een goed doel heeft ingezonden voor de opbrengst van onze jubileumveiling op 16 juni a.s.

Het is mooi te zien hoeveel mooie initiatieven er in Amersfoort zijn! Het uitnodigingen van goede doelen bracht ook de bijna onmogelijke taak met zich mee om uiteindelijk een keuze te moeten maken. Het bestuur omarmt alle goede doelen die zijn ingezonden!

Uiteindelijk is de keuze gevallen op Stichting Leergeld Amersfoort.

Deze Stichting heeft als doel het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen.

Stichting Leergeld biedt kansen aan kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Hierdoor kunnen ook deze kinderen hun sociale vaardigheden en kennis zo optimaal mogelijk ontwikkelen en later als volwassenen volwaardig participeren in de samenleving.

De opbrengst van de veiling zal in het bijzonder in het teken komen te staan van ‘Back to School’.

Doel is om alle kinderen die in aanmerking komen een rugzak aan te bieden met daarin alle basisbenodigdheden om een goede en motiverende start te kunnen maken voor het schooljaar 2016/2017.

 

Het goede doel van 2015: Ride4Kids Amersfoort

Ride4Kids_LOGOHet veilen van het kunstzinnige haringvaatje is onlosmakelijk verbonden aan de haringparty. Het bestuur heeft dit jaar uit diverse aanvragen gekozen voor de Stichting ‘Ride4Kids Amersfoort’.

Ride4Kids is een stichting die zich inzet voor de strijd tegen de energiestofwisselingsziekte. Een relatief onbekende ziekte maar helaas wel met fatale gevolgen. 50% van de kinderen die met deze ziekte wordt geboren zal nooit zijn of haar 10e verjaardag vieren, 70 % zal nooit volwassen worden.

De verhalen en ervaringen van de ouders en de kinderen zijn intens en raken je diep. Per week worder er in Nederland 1 tot 2 kinderen met deze ziekte geboren.

Een aantal Amersfoortse ondernemers is vorig jaar  ‘Ride4Kids Amersfoort’ gestart.   Deze ondernemers willen zich graag samen met u tijdens de haringparty inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor research van deze ziekte.

 

Back to Top